сряда, 14 септември 2016 г.

От „Къде си” искат промяна, а не подмяна

Промяна, а не подмяна. За това се обявяват категорично от сдружение на осиновените „Къде си" по повод готвените промени в Семейния кодекс, за които в момента върви обществено обсъждане.

Реално обаче най-голямата неправителствена организация от обществена полза не е включена в дискусиите, а вероятните причини биха били много. Още повече, че Дарина Атанасова, един от съпредседателите на сдружението получила телефонна заплаха. Но, не това е важното. Според Атанасова и Ивелина Петкова, която е вторият съпредседател на „Къде си", важното е промените да случат и то в полза на трите засегнати страни-осиновени, осиновители и биологични родители.

А осиновените деца искат едно единствено нещо-да открият произхода си, да се срещнат с биологичната си майка, да научат какво се крие зад сухата констатация-биологичен баща-неизвестен. Разкриването на тайната води след себе си много въпроси, смятат Ивелина Петкова и Дарина Атанасова. Споделиха ги в един откровен разговор в студиото на Дарик радио Стара Загора.

Чуйте прикачения звуков файл на този сайт: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1605440

И Ивелина, и Дарина имат своите истории зад гърба си. Те са осиновени и най-добре биха били полезни на законотворците заради изживяното, заради времето на въпроси и трудното достигане на отговори. И двете жени не крият миналото си, готови са да го споделят за пореден път. Но тяхната мисия е друга-да намерят пресечната точка, която би улеснила трудния процес по разкриването на произхода.

На над 200 човека са помогнали от „Къде си" да се открият за близо три години, а законотворците могат да почерпят опит и идеи от сдружението, защото това което предлагат е онова, от което се нуждаят осиновените.

Няма коментари:

Публикуване на коментар