сряда, 3 август 2016 г.

33-годишно момиче, родено в Пазарджик и осиновено в Италия, търси биологичните си родители

Тя се казва Миленка Ненкова Михайлова с рождена дата 1 май 1983 година. Това, което знае, е, че има сестра - Иванка, която също е родена в Пазарджик през 1986 година. 

"Били сме изоставени и двете в дом за сираци в Калотина. Открих сестра си след дълго търсене. Тя живее в Америка, а аз в Италия. Семейни сме и искаме да знаем нещо повече за биологичния си произход", казва Миленка.

33-годишното момиче търси помощ в едноименната Фейсбук страница на Сдружението на осиновените "Къде си?". По този начин се надява, че някой, който прочете историята, ще има информация за истинските  родители.

Ежедневно осиновени хора от цялата страна публикуват личните си съдби в "Къде си?". Създателки на страницата са Дарина Атанасова и Ивелина Драганова. Те са осиновени и живеят в Стара Загора. Наясно са с психиката на изоставените. Когато разбереш, че си осиновен, минаваш през различни стадии. Първо се страхуваш, след това емоцията прераства в гняв и чувство за отмъщение. По-късно ти минава и прощаваш. Едва накрая се ражда нуждата да намериш корените си. Ние не търсим майките си, а искаме да знаем какъв е произходът ни. Жените, които са изоставили децата си, имат право да откажат среща. Но сме длъжни да пробваме, защото може да имаме братя и сестри, които да пожелаят да ни познават, разказва Дарина.

Според нея и останалите в сдружението е важно да се даде шанс на осиновените да знаят кои са биологичните им родители. През годините се е натъквала на скандални истории, които затвърждават мнението им, че истината за произхода трябва да бъде разкрита. За малко да се стигне до кръвосмешение, когато осиновени момче и момиче разбраха, че всъщност са брат и сестра. Бяха се влюбили и даже искаха да се женят. Една от бабите знаеше кои са родители им и като видя накъде отиват нещата, проговори. Ако не беше казала истината, можеше да извършат голям грях. И то без вина. Просто знаеха, че са осиновени, но никога не бяха потърсили истинските си родители, разказва Дарина./

Източник: Пазарджишка Марица http://pazardjik.marica.bg/article/read/10097

Няма коментари:

Публикуване на коментар